Napomena o zaštiti podataka društva Sto Ges.m.b.H.

Informacije o zaštiti podataka

Pozdravljamo vas prilikom vašeg posjeta našoj mrežnoj stranici raduje nas vaše zanimanje za naše poduzeće. Kako biste se pri ovom posjetu osjećali sigurno po pitanju rukovanja vašim osobnim podatcima u našem poduzeću, želimo iskoristiti priliku kako bismo vam pokazali što se s tim podatcima događa i koje sigurnosne mjere poduzimamo. Uz to vas obavještavamo o vašim zakonom određenim pravima u vezi s obradom tih podataka.

Osobni podatci

Prilikom vašega posjeta našoj mrežnoj stranici bilježe se samo informacije o nazivu vašeg pružatelja internetskih usluga te o mrežnim stranicama koje kod nas otvarate. Te se informacije kod nas obrađuju samo u statističke svrhe (npr. broj otvaranja pojedinih mrežnih stranica). Tako ostajete anonimni kao korisnik interneta. U pravilu ne prikupljamo nikakve osobne podatke kada se koristite našom mrežnom ponudom. Prikupljamo ih samo ako ih navedete recimo u okviru neke narudžbe (brošura sa slikama, tehničke informacije itd.). Trenutno se ti podatci prenose nekodirani. Stoga nije moguće isključiti da i neovlaštene treće osobe mogu pročitati podatke tijekom prijenosa. Vi se svakako možete koristiti alternativnim načinima komunikacije (npr. poštom ili telefaksom) jer su oni sigurniji od prijenosa na internetu.

Kolačići

Kada na našoj mrežnoj stranici posjetite područje preuzimanja, može se dogoditi da na vaše računalo odložimo informacije o obliku kolačića. On služi kako bismo vas prepoznali kada sljedeći put posjetite našu stranicu. Kolačići su male informacijske jedinice koje vaš preglednik pohranjuje na tvrdom disku vašega računala i koje primjerice omogućuju pohranjivanje vaše lozinke kako je sljedeći put ne biste morali ponovno unijeti. Ako ne želite da prepoznamo vaše računalo, svoj mrežni preglednik namjestite tako da briše kolačiće s vašeg tvrdog diska, blokira sve kolačića ili vas upozori prije nego što se neki kolačić pohrani. Naši kolačići ne sadrže nikakve osobne informacije koje omogućuju povezivanje s identitetom korisnika.

Google Analytics

„Ova mrežna stranica rabi Google Analytics, službu za mrežnu analizu društva Google Inc. („Google“). Google Analytics upotrebljava tzv. „kolačiće“, tekstualne datoteke, koje se pohranjuju na vašem računalu i omogućuju analizu vaše uporabe mrežne stranice. Informacije o vašoj uporabi ove mrežne stranice, koje prikuplja kolačić, u pravilu se prenose na poslužitelj društva Google u SAD i ondje pohranjuju. U slučaju aktivacije anonimiziranja IP adrese na ovoj mrežnoj stranici, Google vašu IP adresu skraćuje unutar država članica Europske unije ili drugim državama potpisnicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Puna IP adresa samo se u iznimnim slučajevima prenosi na poslužitelj drtušva Google u SAD i ondje skraćuje. Po nalogu vlasnika ove mrežne stranice Google će te informacije iskoristiti kako bi analizirao vašu uporabu mrežne stranice, izradio izvješća o aktivnostima na mrežnoj stranici te vlasniku mrežne stranice pružio ostale usluge povezane s uporabom mrežne stranice i interneta. IP adresa koju Google Analytics prenosi u okviru vašeg preglednika ne dovodi se u vezu s drugim podatcima društva Google. Pohranjivanje kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom vašeg preglednika, no, upozoravamo vas da u tom slučaju nećete u potpunosti moći rabiti sve funkcije ove mrežne stranice. Uz to možete spriječiti da Google prikuplja podatke koji se odnose na vašu uporabu mrežne stranice, koje kolačić registrira, (uklj. vašu IP adresu) te da Google obrađuje te podatke i to na način da preuzmete dodatak za preglednik dostupan na sljedećoj poveznici (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de) te ga instalirate.

„Pobliže informacije o tome pronaći ćete na http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de odnosno na http://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html (opće informacije o usluzi Google Analytics i zaštiti podataka). Obavještavamo vas da je Google Analytics na ovoj mrežnoj stranici proširen za kod „gat._anonymizeIp();“ kako bi se omogućilo anonimizirano prikupljanje IP adresa (tzv. IP maskiranje).“ *

Postoji ugovor o obrađivanju podataka iz naloga s društvom Google.

Korisnički profili / pristanak

Korisnički se profili ne izrađuju. Ako ćemo to ubuduće namjeravati, pravovremeno ćemo vas obavijestiti o svojim planovima pri otvaranju odgovarajuće mrežne stranice. Moći ćete to odbiti. Ako tada ne date svoju suglasnost za izradu takvog profila, naravno da ćemo poštovati vašu želju te da nećemo kreirati profil za vas. Podatke u svrhe savjetovanja, reklamiranja ili istraživanja tržišta prikupljamo, obrađujemo ili rabimo samo ako ste nam prethodno dali suglasnost za to. Naravno da u svakom trenutku možete opozvati jednom danu suglasnost.

Uporaba i prosljeđivanje osobnih podataka / vezanje uz određenu namjenu

Sve osobne podatke, koje u okviru uporabe mrežnih stranica poduzeća i u normalnom poslovnom prometu doznamo od vas, prikupljamo, obrađujemo i rabimo samo u navedenu svrhu. Pritom možete biti sigurni da se to odvija samo u okviru aktualnih pravnih propisa odnosno samo s vašom suglasnošću. Osobni podatci, koje prikupimo, mogu u okviru propisa Saveznog zakona o zaštiti podataka biti proslijeđeni trećim osobama s kojima surađujemo. Prikladnim mjerama osiguravamo da se te treće osobe obvežu na zaštitu osobnih podataka po našem nalogu. Ako nas zakon ili sudska odluka na to obvezuju, vaše ćemo podatke predati tijelu ovlaštenom za te informacije. Vaše osobne podatke nećemo prodavati trećim osobama niti na drugi način distribuirati.

Javni registar postupaka / pravo na obaviještenost

S javnim popisom postupaka (u skladu s čl. 4e Saveznog zakona o zaštiti podataka) objavljenih na našoj mrežnoj stranici dobit ćete opći pregled o kojim skupinama osoba i u koje svrhe naše poduzeće prikuplja, obrađuje i rabi podatke te kome se takvi podatci prosljeđuju. Ako to od nas zatražite, rado ćemo vas i pisanim putem obavijestiti jesmo li i koje osobne podatke o vama pohranili. Ako je to moguće, pružit ćemo vam mogućnost aktualizacije ili ispravljanja pohranjenih osobnih podataka. Aktualizacije i ispravke vaših osobnih podataka možete nam poslati na e-adresu infoservice@sto.com. Zatim ćemo provesti prikladne mjere kako bismo u najkraćem roku izmijenili vaše osobne podatke pohranjene kod nas.

Zaštita mladih

Djeca bez suglasnosti roditelja ili osobe koja ih nadzire načelno ne smiju na našim mrežnim stranicama ostavljati osobne podatke. Svim roditeljima i osobama koje vrše nadzor preporučujemo da dijete upute u sigurno i odgovorno ophođenje osobnih podatcima na internetu. Nipošto nećemo namjerno skupljati osobne podatke djece niti ih na bilo koji način upotrebljavati niti otkrivati trećim osobama.

Poveznica na druge ponuđače

Kod izravnih ili neizravnih upućivača na druge mrežne stranice („poveznica“), koje su izvan našeg područja odgovornosti, ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaje i koncept zaštite/sigurnosti podataka tih mrežnih stranica. Nije moguće u svakom slučaju provjeriti sve sadržaje. Molimo vas da nas odmah upozorite na moguće protupravne sadržaje stranica na koje upućuju poveznice. Za to uzmite u obzir i naše isključenje odgovornosti.

Načela sigurnosti

Kako bi podatci o našim zaposlenicima, klijentima, dobavljačima ili drugi osobni podatci pohranjeni kod nas bili zaštićeni od slučajne ili namjerne manipulacije, gubitka, uništenja ili pristupa neovlaštenih osoba, poduzeli smo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere. Ta razina sigurnosti neprestano se provjerava i prilagođava novim standardima sigurnosti.

Korisnikova izjava u suglasnosti

Uporabom naše mrežne stranice ovime ste suglasni da pohranjujemo osobne podatke koje ste nam dobrovoljno ustupili te da ih obrađujemo i rabimo uz nadzor nadređene osobe.