Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Blog o fasadama

Na mreži je novi blog o fasadama

Usluga je doista važna u društvu Sto. Kako bi svojoj ciljanoj skupini isporučio dodanu vrijednost, Sto pokreće blog o fasadama, zanimljiv za arhitekte, koji će se baviti temom fasada. Članci će se objavljivati tjedno i baviti uglavnom aspektima toplinske izolacije i uštede energije, funkcionalnim detaljima i konstrukcijskim pitanjima te trendovima i mogućnostima u oblikovanju fasada.

Tematsko područje oblikovanja fasada obuhvaća brojne mogućnosti oblikovanja površina na objektu. Ovdje će biti riječ posebno o međuovisnosti i naizmjeničnoj razmjeni između razvoja i suvremene umjetnosti i arhitekture.

Drugo veliko tematsko područje, kojim će se blog baviti, jesu tehnički i građevinsko-fizikalni aspekti modernih fasada. Ovdje je riječ o intenzivnoj suradnji funkcionalnosti i materijala. Funkcionalnost neke fasade primarno se vidi kroz njezinu energetsku učinkovitost. U centru promišljanja kod materijala nalaze se građevni materijali kao što su žbuka, kamen i staklo.

Kao vrhunac bloga objavljuju se intervjui s renomiranim austrijskim i međunarodnim arhitektima, a ponuda na društvenim mrežama upotpunjena je zanimljivim savjetima za knjige i događaje te redovitim nagradnim igrama.

Blog o fasadama

Na blogu o ćete svakoga tjedna pronaći intervjue, izvješća o objektima, tehničke članke, tekstove dizajnera i novosti iz tematskih područja fasadne izolacije i oblikovanja fasade.