Natrag

Audi Centar Rijeka, Rijeka (HR)

Projekt

Audi Centar Rijeka

Završeno

2013

Arhitekt

Saša Randić d.i.a., Zagreb

Izvedba

Strabag d.o.o., Zagreb; Završni radovi, Tuhelj

Investitor

Porshe Inter Auto d.o.o.

Proizvodi

StoVentec R (Stolit K 6 prskano + StoEffekt Vetro), StoVentec R (Stolit K 2 + StoEffekt Vetro), StoTherm Classic (Stolit K 2 + StoColor X-black)

Fotografije

Sto Ges.m.b.H./Christian Schellander

Posebnost Audi Centra u Rijeci od početka je bila u investitorovoj želji da se oblikuje salon integriran u stijenu, koji bi trebao predstavljati živopisnu jezgru unutar same stijene.

Iza građevinskog objekta spojena sa stijenom skrivala se glavna misao - ne samo očuvanje prirodne, netaknute stijene, nego i njezino uzdizanje u poseban prostorni doživljaj. Stijena unutar salona djeluje jednako izložbeno kao i samo automobili – živa stijena kao suprotnost najmodernijoj tehnologiji.

Pri odabiru fasade nit vodilja bili su istovremena otpornost i propusnost s jedne strane. Ventilirana fasada opremljena je staklenom stijenom koja oslobađa pogled na unutrašnje uređenje ispred neobične kulise od stijena. Živa stijena i njezine grube strukture na prvi pogled djeluju jednolično i rezervirano, ali na drugi pogled otkrivaju neobično dekorativnu raznolikost tekstura.

Lokacija