Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Audi Centar Rijeka, Rijeka (HR)

Projekt

Audi Centar Rijeka

Završeno

2013

Arhitekt

Saša Randić d.i.a., Zagreb

Izvedba

Strabag d.o.o., Zagreb; Završni radovi, Tuhelj

Investitor

Porshe Inter Auto d.o.o.

Proizvodi

StoVentec R (Stolit K 6 prskano + StoEffekt Vetro), StoVentec R (Stolit K 2 + StoEffekt Vetro), StoTherm Classic (Stolit K 2 + StoColor X-black)

Fotografije

Sto Ges.m.b.H./Christian Schellander

Posebnost Audi Centra u Rijeci od početka je bila u investitorovoj želji da se oblikuje salon integriran u stijenu, koji bi trebao predstavljati živopisnu jezgru unutar same stijene.

Iza građevinskog objekta spojena sa stijenom skrivala se glavna misao - ne samo očuvanje prirodne, netaknute stijene, nego i njezino uzdizanje u poseban prostorni doživljaj. Stijena unutar salona djeluje jednako izložbeno kao i samo automobili – živa stijena kao suprotnost najmodernijoj tehnologiji.

Pri odabiru fasade nit vodilja bili su istovremena otpornost i propusnost s jedne strane. Ventilirana fasada opremljena je staklenom stijenom koja oslobađa pogled na unutrašnje uređenje ispred neobične kulise od stijena. Živa stijena i njezine grube strukture na prvi pogled djeluju jednolično i rezervirano, ali na drugi pogled otkrivaju neobično dekorativnu raznolikost tekstura.

Lokacija