Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Staklena fasada s najvećom zaštitom sustava i građevinsko-tehničkim dopuštenjem

Staklo kao prirodni materijal sve više dospijeva u fokus moderne arhitekture koja je u potrazi za ultimativnom slobodom uređenja neprestano odabire nove putove. Sto s proizvodom StoVentec Glass pokazuje kako sjajni paneli od prirodnog stakla privlače poglede. Iza tog otmjenog plašta sakriva se uobičajena visoka kvaliteta ovješenog ventiliranog fasadnog sustava tvrtke Sto - energetski i građevinski optimizirano, održivo koncipirano i besprijekorno u svom izgledu.

Regulirana vlaga i savršena izolacija
StoVentec Glass je ovješena ventilirana fasada koja se sastoji od čvrstog obložnog elementa, toplinske izolacije i podkonstrukcije. Između ovješenih panela i direktno na podlogu postavljene izolacije od mineralne vune ostaje sloj zraka koji može cirkulirati te osigurava odvod vlage. Tako nastaje sa stajališta građevinske fizike idealna struktura zida male dubine. Prilagodljiva podkonstrukcija dopušta varijabilan razmak između zida i nosive ploče. Time se čak i u slučaju ekstremnih neravnina dobivaju okomito poravnate površine. Zbog stalne cirkulacije u ventilacijskom otvoru ovješena ventilirana fasada omogućuje znatno ugodniju klimu u unutarnjim prostorijama nego dosadašnje standardne izvedbe i na taj način štiti od ljetnog pregrijavanja.

Staro staklo kao "zeleni" materijal
Središnji element StoVentec Glass fasade nosiva je ploča od inovativnog granulata ekspandiranog stakla, recikliranog rabljenog stakla čije su izvanredne karakteristike impresionirale projektante i investitore diljem svijeta. Ovu nosivu ploču odlikuju i malo istezanje pod utjecajem topline i vlage, baš kao i velika elastičnost i otpornost na atmosferske utjecaje. Osim toga ova je nosiva ploča oko 65 % lakša od sličnih proizvoda na tržištu - time se olakšava montaža, a pogreške u obradi svode se na najmanju moguću mjeru.

Zaštita sustava i građevinsko-tehničko dopuštenje
Fasadni projekti tvrtke Sto pružaju potpunu zaštitu sustava jer s rješenjem ventiliranih ovješenih fasada sve komponente dolaze s jednog mjesta i pojedini sastavni dijelovi sustava su međusobno usklađeni - velika prednost za projektante i izvršitelje obrade. Sustav StoVentec Glass posjeduje građevinsko-nadzorno dopuštenje od strane Austrijskog instituta za građevinsku tehniku (OIB) što potvrđuju kvaliteta i zaštita sustava staklenih fasada tvrtke Sto.

StoVentec Glass u XXL formatu
S proizvodom StoVentec Glass u XXL formatu nezamjenjiva fascinantnost staklene fasade postiže novu dimenziju: Paneli koji se protežu cijelom visinom kata omogućuju bezgranično uređenje. Staklena estetika bez fuga obuhvaća kat za kat, okruženje se profinjeno odražava u panelima visine do 4,5 metara. Stakleni paneli velikih formata su neprozirni i montiraju se bez vidljivih pričvrsnih elemenata, te tako fasada sprječava nakupljanje nečistoća. Uz to se ovaj sustav smije koristiti i kod donjih dijelova stropa.

StoVentec

Pregled svih sustavi ventiliranih ovješenih fasada.

StoVentec Glass

Panel fasade StoVentec Glass.