Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Zaštita od elektrosmoga

Što je elektrosmog?

Elektrosmogom nazivamo električna i magnetska polja te elektromagnetsko zračenje koje utječe na zdravlje ljudi i životinja. Frekvencije tih polja i zračenja mjere se hercima (Hz). U mjernom području od 0 do 30.000 Hz govorimo o niskofrekventnim poljima. O elektromagnetskom zračenju riječ je u visokofrekventom mjernom području od 3 MHz.


Niskofrekventna polja stvaraju primjerice električni kabeli, kućanski uređaji i visokonaponski vodovi. Visokofrekventno elektromagnetsko zračenje potječe ponajprije od odašiljača (npr. mobilnih mreža, televizije, tadara), od mobilnih i bežičnih telefona i mikrovalova.

Čak i ako se elektrosmog ne može vidjeti, čuti, okusiti niti osjetiti, činjenica je da postoji. Povećava se i vjerojatnost štetnih utjecaja elektrosmoga na zdravlje. Stoga je u svakom slučaju bolje pravovremeno se zaštititi.


banner

Kako zaštititi?

Sto je razvio učinkovitu zaštitu: zaštitnu tkaninu AES (AntiElektroSmog). Ta tkanina smanjuje elektromagnetsko zračenje - 99 % smanjenja visokofrekventnog zračenja Sto-Abschirmgewebe AES pruža učinkovitu mogućnost minimaliziranja opterećenja elektromagnetskim zračenjem u našoj okolini.


Zaštitna tkanina AES

Kako funkcionira AES?
Način djelovanja AES-a možemo jednostavno objasniti: u tkaninu se u sitnom rasteru utkana metalna vlakna koja čine učinkovit zaštitni omotač. Tako nastaje Faradayev kavez koji smanjuje zračenje za više od 99 %. Jakost preostalog polja iznosi između 0,06 i 0,6 % i dovoljna je za osiguranje rada mobitela. AES dodatno utječe i na znatno smanjenje niskofrekventnih elektromagnetskih izmjeničnih polja, recimo kod visokonaponskih vodova.


Poveznica na proizvod

Mogućnosti primjene

(AES se obrađuje kao uobičajena armaturna tkanina. Jedini potreban dodatak jest nužno uzemljenje.)