Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Sto i okoliš

O svježem zraku i čistoj proizvodnji

Ekološka svijest i održivost već su godinama vrlo visoko na programu u poduzeću Sto. Kao vodeće poduzeće u području tehnologije za ljudsko i održivo oblikovanje izgrađenih životnih prostora Sto već godinama preuzima odgovornost za društvo i okoliš. A kada je riječ o ekološki svjesnoj gradnji, mi u Sto doživljavamo svojom obvezom da promišljamo čim dalje u budućnost.

Proizvodi društva Sto doprinose mnogo za ljude i okoliš. I već od vremena kada pojam „zaštita okoliša“ još nije niti postojao u rječnicima: Sto je već 1964. došao na ideju da za toplinsku izolaciju iskoristi stiropor. Otada je preko sustava fasadne izolacije proizvođača Sto ušteđeno već više od 150 milijuna tona CO2. Kao vodeći proizvođač u području tehnologije kod kompozitnih sustava za toplinsku izolaciju diljem svijeta Sto forsira i tehnologiju pasivne kuće i alternativne koncepte energije.

Okoliš može udahnuti s društvom Sto

Uz to Sto značajan dio proizvodnje koncentriran na neposrednu okolicu središnjice poduzeća u Villachu i svjesno upotrebljava regionalne sirovine. To održava kratke transportne putove i štedi kamionske kilometre s velikom proizvodnjom CO2.

Odjel za upravljanje okolišem brine se o tome da pri proizvodnji ne nastaju rizici za okoliš. Sto je stoga kao jedno od prvih poduzeća predočio takozvanu Ekološku deklaraciju o proizvodu EPD (Environmental Product Declaration). Tako se obuhvaća cjelokupni životni ciklus proizvoda, a potpuno se dokumentira se i opterećenje okoliša proizvodnjom i potrošnjom te eventualni zdravstveni rizici.

Tehnički listovi održivosti pružaju informacije o važnim okvirnim podatcima proizvoda Sto u čitavom koncernu. Oni se orijentiraju prema kompasu održivosti društva Sto koji obuhvaća četiri dimenzije: ekologija, ekonomija, društvo i ugodan osjećaj.

Mrežna brošura

Mrežna brošura Održivost

Ovdje ćete pronaći više informacija o suradnji s ekološkom regijom Kaindorf i proizvodima poduzeća Sto koji su neutralni po pitanju CO2.

Održivi partneri

Sto je član brojnih institucija i stručnih udruga kojima je cilj održivost i ekološka gradnja.