Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Društvena odgovornost

Savjesna gradnja - odgovorno poslovanje

Sto je poduzeće aktivno diljem globusa. Stoga nam je još važnije gospodarsko djelovanje povezati s održivošću. Preuzimanje odgovornosti doživljavamo obvezom, ali i šansom, te odgovornim poslovanjem uz očuvanje resursa želimo postaviti temelje trajnog, dugoročnog uspjeha. Stoga u obzir uzimamo interese investitora, ali i zaposlenika i klijenata, svojih susjeda i našega okoliša.


Društvena odgovornost – Corporate Social Responsibility – vidljiva je u društvu Sto na primjenu triju konkretnih polja djelovanja: zakladi Sto, članstvu u projektu Global Compact kao i u portfelju društva Sto.


Obrazovanje kao zadaća društva

Izvrsno obrazovani stručnjaci ubrajaju se u odlučujuće čimbenike (osobno-) poslovnog uspjeha. Zaklada za opće dobro Sto od 2005. potiče zanatski i akademski podmladak i investira u neprestanu izobrazbu i usavršavanje specijaliziranih izvođača i arhitekata. Još jedna zadaća zaklade jest i integracija i angažman u području jednakih mogućnosti.


Za poštenu globalizaciju.

Sto AG član je projekta Global Compact. Taj pakt između poduzeća i UN-a doprinosi društvenijem i ekološkijem razvoju globalizacije. Članovi se smatraju uzorom diljem svijeta. Njihov doživljaj samih sebe obvezuje ih na odgovornost djelovanje, angažiranje za svjesnije postojanje u skladu s okoliše ili za borbu protiv diskriminacije na tržištu rada. Jedna od najvažnijih zadaća upravo je razvoj i širenje ekološki prihvatljivih tehnologija.


Aktivna zaštita klime

Spremnost za budućnost i održivost obuhvaća i portfelj proizvoda koji aktivno doprinose zaštiti klime. Dulje od 50 godina razvijamo i distribuiramo sustave fasdne izolacije. Bilanca: 400 milijuna kvadratnih metara površina fasada izoliranih proizvodima Sto, dakle ušteda od otprilike 150 milijuna tona ugljikova dioksida. Zaključak: toplinska izolacija znači zaštitu klime.


Više informacija

Društvena odgovornost – Corporate Social Responsibility – vidljiva je u društvu Sto na primjenu triju konkretnih polja djelovanja: