Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

StoColor Dryonic

Inteligentna fasadna boja s efektom brzog sušenja

Činjenicu da se fasade iznimno brzo suše na svakom vremenu možemo zahvaliti pustinjskom kukcu. Svojim leđnim oklopom on iz jutarnje magle uzima vodu za život. Inspirirani tom strukturom razvili smo novu fasadnu boju s tehnologijom Dryonic Technology. Za sve uobičajene građevinske podloge uz veliku raznolikost boja. StoColor Dryonic: lijepo suho, štogod da dolazi.

Što neku boju čini fasadnom bojom s tehnologijom Dryonic Technology? Trajna mikrostruktura površine, koju čini promišljena arhitektura veziva i punila, uzrokuje iznimno brzo odvođenje vode.


StoColor Dryonic Prikaži sliku u punoj veličini

Usporedba: sušenje standardne boje (lijevo), StoColor Dryonic (desno)

Prirodna zaštita od algi i gljiva
S proizvodom StoColor Dryonic fasade se suše u rekordnom vremenu na svakom vremenu i svakoj klimi. Slično kao i kod kukca koji pije vodu, i ovdje je na djelu efekt drenaže, koji se postiže kombinacijom površine koja odbija bodu i specijalne mikrostrukture. Ta tehnologija Dryonic Technology osigurava da se kondenzirana vode ili kišnica odvode u rekordnom vremenu te da se fasada može osušiti u najkraćem roku. A budući da mikroorganizmi nemaju šansu na suhim podlogama, fasada prirodno ostaje čista i lijepa.

Jedna fasadna boja za sve podloge
Žbuka, beton, klinker, metalne fasade, plastika ili fasadna oplata: StoColor Dryonic primjenjiv je na svim uobičajenim građevinskim podlogama. Boja se može premazivati kistom, valjkom ili nanositi bezzračnim postupkom. Tako se čak i oluci, cijevi, ploče ili garažna vrata mogu zaštiti od napada mikroorganizama.

Uz to je inteligentna boja prikladna i za primjenu na kućama građenima klasičnim monolitnim načinom gradnje kao i na objektima na kojima se nalazi kompozitni sustav za toplinsku izolaciju (ETICS). Niti nagnute površine više nisu problem – StoColor Dryonic u svim slučajevima osigurava brže suhe i trajno čiste fasade.

Jedna boja u svim bojama
Sa sustavom StoColor Dryonic fasade ne samo da dulje izgledaju dobro. Izgledaju upravo onako kako ih zamišljate. Jer nova fasadna boja dostupna je u gotovo svim nijansama. Velika raznolikost boja dopušta razne načine oblikovanja bojom. Čista bijela, nježne pastelne ili tamne, intenzivne nijanse visokog stupnja stabilnosti boje: sve je moguće.


IQ Intelligent Technologie

Fasadne boje generacije iQ –Intelligent Technology imaju dodatna svojstva površine u odnosu na „normalne“ fasadne boje. Inovativne recepture te serije osiguravaju pritom funkcije dodane vrijednosti koje znatno povećavaju korisnost boje. Tu su najviši stupanj zaštite, dugotrajnosti, stabilnosti nijanse ili održivosti.

StoColor Dryonic

Uzor za inteligentnu fasadnu boju s efektom brzog sušenja bio je pustinjski kukac.

Film | 2:40

Program proizvoda

Program proizvoda

Pregled svih boja serije iQ s tehničkim detaljima.

Brošura

StoColor Dryonic

Pregled svih važnih činjenica i informacija na temu StoColor Dryonic.

YouTube kanal društva Sto

YouTube

Kratak film objašnjava kako funkcionira nova fasadna boja StoColor Dryonic.