Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Sto kao izlagač na danima arhitekture u Zagrebu

Predzadnjeg vikenda u listopadu održan je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu skup o arhitekturi koji slovi za najpoznatiji takve vrste u svijetu. Sto je i ove godine bio zastupljen štandom, a svojom izložbom StoBrick klinker fasada izazvao je vrlo veliku pozornost.

Ovo dvodnevno događanje u Zagrebu vezano za arhitekturu smatra se stjecištem svjetskih veličina u arhitekturi, zastupljeni su svi - od svjetski poznatih projekata čiji su autori zvijezde ove scene pa sve do autora s radikalnim eksperimentalnim stajalištima. Svake godine dolazi oko 2.000 posjetitelja koji se kroz predavanja, filmove i prezentacije žele pobliže upoznati sa suvremenom arhitekturom.

Dane Orisa 2017. obilježile su dojmljive prezentacije svjetskih imena na arhitektonskoj sceni kao što su RCR Arquitectes iz Španjolske, Go Hasewaga iz Japana, Angonese Walter Architect iz Italije, architekten de vylder vinck taillieu iz Belgije, Schmidt Hammer Lassen Architects iz Danske, OFIS arhitekti iz Slovenije, Krešimir Damjanović - Marinaprojekt d.o.o iz Hrvatske te Vedran Mimica iz Hrvatske. S velikim zanimanjem očekivano predavanje arhitekta - zvijezde Davora Matekovića iz Zagreba nažalost je otpalo zbog bolesti te će biti uvršteno u program za Dane Orisa 2018.

Izložbeni štand tvrtke Sto bio je sastajalište arhitekata, dizajnera, studenata arhitekture i onih koje zanima arhitektura, a prezentacija StoBrick kolekcije naišla je na izvrstan odaziv. Brojni arhitekti iz Srbije, Slovenije, Bosne i Austrije odazvali su se pozivu tvrtke Sto. Tim tvrtke Sto zadužen za prodaju u Hrvatskoj dobio je snažnu podršku svojih kolega iz Beograda (Jelene Čuturilo) i Ljubljane (Ernesta Belcla). Sto zahvaljuje svim kupcima i partnerima na dolasku kao i brojnim posjetiteljima na njihovom zanimanju za svestrane i kreativne StoBrick-klinker fasade.

Dani Orisa 2017

Više informacija o Danima Orisa pronaći ćete ovdje.