Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Balkanski Arhitektonski Bijenale 2017

Internacionalni Balkanski Arhitektonski Bijenale se treći put održava u Beogradu, u izložbenim prostorima i dvoranama fakulteta za sigurnost. Bijenale prikazuje izložbu preko 80 arhitektonskih, urbanističkih i interijerskih projekata iz regije i svijeta, predavanja priznatih arhitekata, predstavnika institucija i investitora. Također, održane su i povijesne i tematske izložbe na više lokacija. Javnost se na taj način upoznala sa najnovijim trendovima i arhitektonskom praksom, kao i drugim aspektima arhitektonske struke.

Bijenale je održan od 18. do 24. 12. 2017. godine. Na njemu su i dodijeljene nagrade za najbolje projekte iz područja arhitekture, urbanizma i interijera. Dobitnici su bili predstavnici struke iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije....

Sto se na Bijenalu predstavio u dva područja materijala i sustava. Na području fasada, Sto se ponovo pokazao kao pokretač promjena, nakon mnogobrojnih inovacija kao što su prve fasadne žbuke spremne za ugradnju, prvi kompletni fasadni sustav ETICS, bionički materijali kao StoColor Lotusan, StoColor Dryonic, i sl. Kao posljednji projekt, Sto je predstavio StoSystain R – prvu reciklabilnu fasadu u Europi. Ovaj fasadni termoizolacijski sustav bez ljepila, tehnološki napredan, osmišljen je tako da se pojedine komponente sustava, na kraju životnog vijeka fasade, u velikoj mjeri mogu reciklirati.

U okviru programa Bijenala koji pokriva interijere, Sto je predstavio, pored interijerskih boja, tehnika, obloga, unutranjih termoizolacijskih sustava, detaljno svoje sustave akustične zaštite prostora – StoSilent sustavi. Materijali sustava StoSilent posebno su osmišljeni da absorbuju buku / jeku unutar prostora, a pri tom su potpuno ekološki sigurni. U estetskom smislu zadovoljavaju mnoge interijerske zahtjeve.

Balkanski Arhitektonski Bijenale 2017

Više informacija pronaći ćete ovdje.