Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Izlet sa stručnim usavršavanjem izvoznih podružnica tvrtke Sto

Krajem ožujka djelatnici podružnica tvrtke Sto iz Slovenije, Hrvatske i Srbije bili su na dvodnevnom izletu u Beč. Program se s jedne strane sastojao od stručne obuke o novim proizvodima i inovacijama tvrtke Sto, a s druge strane od istraživanja referentnih objekata tvrtke Sto na prostoru Beča.

Izlet je započeo posjetom referentnom objektu LKT Baden u St. Pöltenu, modernom bolničkom kompleksu ruralnog karaktera. Projekt sa StoVentec Glass staklenom fasadom na 8.600 kvadratnih metara dovršen je u rujnu 2016. i najveći je objekt sa staklenom fasadom koji je tvrtka Sto Austrija do sada izvela. Taj se sustav smatra reprezentativnim modelom ovješene ventilirane fasadne tehnike iz kuće Sto, profesionalca za visokotehnološke fasade i vodeće tvrtke na polju tehnologije za moderne i estetski zahtjevne fasadne izolacijske sustave.

Obuka o inovativnim proizvodima
Prvog dana izleta sudionici su u prodajnom centru VerkaufsCenter Wien dobili aktualne informacije o ovješenim ventiliranim fasadama (VHF) i kompozitnim sustavima toplinske izolacije (WDVS) s tvrdim oblogama. Nakon toga predstavljena je obitelj fasadnih boja StoColor Dryonic koja nudi širok spektar mogućnosti za uređenje i objedinjuje maksimalnu učinkovitost s inteligentnom tehnologijom. Nova fasadna boja StoColor Dryonic S štiti od sunčevog zračenja i intenzivne tonove boja dugotrajno održava briljantnima. Završetak edukativnog poslijepodneva činilo je predavanje o proizvodima StoCretec s naglaskom na sanaciji starih objekata.

Fasadna arhitektura
Savjetnik tvrtke Sto na polju arhitekture Reinhard Lederer sudionike izleta savršeno je proveo kroz urbanu Sto fasadnu arhitekturu grada Beča. U šetnji gradom posjetili su hotel Topazz u zaštićenom 1. okrugu. Taj dizajnerski hotel dizajn svoje fasade zahvaljuje fasadnom izolacijskom sustavu StoTherm Mineral na koji je stavljena obloga od pločica sa staklenim mozaikom. Moderna fasada od staklenog mozaika uspostavlja dojmljivi sklad tradicije i suvremenosti. Posjetili su i poslovnu zgradu „Forever 21“ u Kärntnerstrasse, na kojoj su prilikom renoviranja zaštićene fasade korišteni arhitektonski elementi, fasadne boje i fasadne žbuke tvrtke Sto. Ekskluzivni fasadni elementi StoDeco ovoj stilskoj fasadi daju plemenit starinski karakter te taj kutni objekt pretvaraju u atraktivni magnet za poglede. Sudionici su vidjeli i druge referentne objekte tvrtke Sto kao što su fasade od klinkera u ulicama Frauenheimgasse i Keinergasse. U programu je bio i posjet kampusu Ekonomskog sveučilišta u Beču s 8.000 kvadratnih metara visokotehnološke fasade tvrtke Sto.

Urbana arhitektura novog doba
Završetak izleta obilježilo je predavanje arhitekta Saše Bradića na temu „Urbana arhitektura novog doba – moderna rješenja za moderno stanovanje u gradu“. Djelatnici Sto podružnica u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji na put kući ponijeli su mnogo arhitektonskih dojmova, novo stečena znanja i zanimljive razgovore.

Referentni objekt: Forever 21

Forever 21

Na poslovni zgradi „Forever 21“ u Kärntnerstrasse su prilikom renoviranja zaštićene fasade korišteni arhitektonski elementi, fasadne boje i fasadne žbuke tvrtke Sto.

Referentni objekt: Hotel Topazz

Hotel Topazz

Moderna fasada od staklenog mozaika uspostavlja dojmljivi sklad tradicije i suvremenosti.

Ekonomsko sveučilište u Beču

Ekonomsko sveučilište u Beču

Zgrada sa 8.000 kvadratnih metara visokotehnološke fasade tvrtke Sto.