Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Izložba Collegium Artisticum

Izložba Collegium Artisticum 2018 održana je u galeriji Collegium u centru Skenderija u Sarajevu i predstavila je najznačajnije radove na polju urbanizma, arhitekture i dizajna u Bosni i Hercegovini. Tročlana međunarodna stručna komisija sastavljena od arhitekata Idisa Turata, Tadeja Glazara i Christopha Hinterreitera bila je odgovorna za odabir i ocjenjivanje radova.

Radovi članova Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini, Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine i Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Bosne i Hercegovine činili su okosnicu ove tradicionalne godišnje izložbe. Stručni je tim između 57 radova iz oblasti arhitekture iz cijele Bosne i Hercegovine odabrao 18 koji su bili izloženi na ovogodišnjem Collegiumu u Gradskoj galeriji. Šest je radova nagrađeno u kategorijama realizacija, ideja i interijer Grand Prix 2018 dobio je rad d.i.a. Sanje i Igora Grozdanić. Sto Ges.m.b.H. nagradio je dobitnike Grand Prix za arhitekturu sa Diplomom i novčanom nagradom.

U okviru popratnog događaja u novo otvorenim prostorijama Asocijacije arhitekata u Bosni i Herzegovini na izložbenom štandu tvrtke Sto, sudionici su se mogli informirati o ovješenom ventiliranom fasadnom sustavu StoVentec, te o drugim mogučnostima iz programa tvrtke Sto.

Više informacija

Collegium Artisticum 2018