Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Mjesto sastanka međunarodnih arhitektonskih veličina

Hrvatski stručni časopis „Oris“ organizirao je 13. i 14. listopada arhitektonski događaj „ORIS-Days“ u Koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu. Ovaj arhitektonski događaj svojim je brojnim izlaganjima međunarodnih imena s arhitektonske scene privukao veliku pažnju na sebe. Tvrtka Sto predstavila je prisutnim arhitektima, dizajnerima, studentima arhitekture i svim osobama zainteresiranima za arhitekturu nove interpretacije oblikovanja fasada s kreativnom matricom žbukanih površina te mogućnostima oblikovanja funkcionalnih podnih premaza.

Orisovi dani arhitekture 2018 impresionirali su vrhunskim međunarodnim predavačima i predvodnicima iz arhitektonske branše, od Balkrishne Doshija iz Indije, Patrika Schumachera iz Zaha Hadid Architects preko ateljea Bow-Wow iz Japana sve do regionalnih arhitektonskih zvijezda Roka Žnidaršića iz Slovenije te Davora Matekovića i Ire Payer iz Hrvatske.

Šaroliki međunarodni program ponovno je privukao brojne arhitekte i osobe zainteresirane za arhitekturu iz svih krajeva svijeta u Koncertnu dvoranu Lisinski. Upravo taj međunarodni i regionalni karakter čine Dane Orisa tako šarmantnima i privlačnima te potiču živahnu razmjenu informacija i iskustava pored samih sadržaja izlaganja. Brojni bosanski i srpski posjetitelji koji su se odazvali pozivu tvrtke Sto na ovaj događaj u Zagrebu podijelili su s nama da uspješna arhitektonska godina tradicionalno započinje Danima Orisa u Zagrebu. Stoga je i razumljivo zašto je organizator, Andrija Rusan iz stručnog časopisa Oris, svoj pozdravni govor započeo upravo riječima „Happy New Year“.

Tvrtka Sto pozdravila je mnoge zainteresirane posjetitelje na svome sa svih strana cijenjenog štanda u okviru Dana Orisa te je ostavila dojam predstavljenom svestranošću površina kako na ugledne arhitektonske zvijezde tako i na studente arhitekture i time je pokazala tradicionalni bliski odnos tvrtke prema arhitekturi. Također su brojne mogućnosti oblikovanja funkcionalnih podnih premaza istovremeno oduševljavale kreativnošću i individualnošću. Dobar dojam koji je tvrtka Sto ostavila kod prisutnih arhitekata svojim izlaganjem na Danima Orisa zapečaćen je „večerom tvrtke Sto“ u restoranu „Stara Vura“ na kojoj je svaki gost iznenađen vrijednim poklonom tvrtke Sto.

Tradicionalno su se i posjetitelji i izlagači veselili Sto-Oris-Days vodom koja je osigurala osvježenje u poprilično zagrijanoj sali dvorane Lisinski. Nadalje, tvrtka Sto je briljirala koncentriranom ekspertizom prodajnog tima iz Hrvatske, Slovenije i Srbije koji je gotovo u cijelosti bio prisutan i koji je uspio uspostaviti brojne nove kontakte, ali i njegovati stara poznanstva i prijateljstva.

Tvrtka Sto od samih je početaka ponosan partner Dana Orisa. Od 2000. godine svake se godine pojavi oko 2.000 posjetitelja kako bi si približili suvremenu arhitekturu u obliku izlaganja, filmova i prezentacija. Velika pohvala upućuje se organizatorima Dana Orisa, a prije svega timu tvrtke Sto uz organizacijsko vodstvo gospođe Romane Venier.

Kontakt

Romana Venier

Franje Lučića 23/3
10090 Zagreb

Mobitel: +385-99-37 75 444

Dani Orisa 2018

Dodatne informacije o Danima Orisa pronađite ovdje.