Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Oblikovanje fasada pomoću kreativnih površina

Sredinom listopada u edukacijskim se prostorima u središnjici tvrtke Sto u Villachu održao kreativni seminar za zanatsku obradu fasadnih proizvoda sustava StoSignature exterior. Elvir Begović, aplikacijski tehničar iz tvrtke Sto, objasnio je hrvatskim sudionicima vještine i ekspertizu o žbuci koje su zaslužne za oživljavanje arhitektonskih ideja na fasadi.

StoSignature exterior nudi sofisticirani sustav za žbukane fasade s raznim mogućnostima kombiniranja tekstura i efekata, a usklađenim standardnim i specijalnim alatima te detaljnim uputama za obradu pruža sigurnost u sveukupnoj provedbi. Na kreativnom seminaru pod vodstvom Elvira Begovića uvodno je predstavljena cjelokupna kreativna lepeza materijala i tehnika te je raspravljano o zahtjevima iz prakse. Pritom je ostavljeno dovoljno prostora za dijalog i razmjenu iskustava među sudjelujućim tvrtkama i obrađivačima.

Elvir Begović, aplikacijski tehničar iz tvrtke Sto, educirao je sudionike predstavljajući im detaljne upute za obradu kao i tehnike obrade te je izazvao oduševljenje raznim savjetima iz teorije i prakse. Zanatsko stručno znanje zaključno je primijenjeno u praktičnim vježbama na uzorcima površina. Posebno kod zahtjevnih tehnika nanošenja žbuke ključnu ulogu ima znanje obrađivača. Tek njegov rad fasadu pretvara u unikat: Ni jedan potez metlom i ni jedan nanos zidarskom žlicom nisu isti. Edukacije i radionice u organizaciji tvrtke Sto za klijente i partnere jamče visoku kvalitetu i sigurnost - i rezultat koji oduševljava.

A oduševljenje je kod svih sudionika izazvao i prvi objekt u cijeloj Europi s primijenjenom novom fasadnom tehnologijom StoSystain® R koja se mogla vidjeti unutar kompleksa tvrtke u Villachu. Ovu fasadu moguće je reciklirati i pričvršćuje se čičcima umjesto ljepilom te su izvedive individualne žbukane površine pomoću sustava StoSignature. Na kraju, fasade ne bi samo tehnološki, nego i estetski trebale biti uvjerljive te predstavljati posjetnicu za cjelokupnu zgradu.

StoSignature exterior

Raznolikost žbuke za fasadu.