Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Sjajno i suho: trajno intenzivne boje na fasadi.

Najnovija inovacija tvrtke Sto, StoColor Dryonic® S, istovremeno djeluje kao kišobran i suncobran. Nova fasadna boja štiti od izloženosti sunčevoj svjetlosti i intenzivne tonove boja dugotrajno održava sjajnima. Ova bionička boja istovremeno osigurava brzo sušenje nakon kiše, magle ili rose, a time i suhe, lijepe fasade. To omogućuju dvije tehnologije kojima je boja opremljena: Dryonic tehnologija već dokazana na milijunima kvadratnih metara fasadnih površina i nova SunBlock tehnologija.

U trendu su intenzivne, sjajne i tamne fasade. Ali nekim je željama u pogledu dizajna do sada fizika mrsila račune: UV zračenje relativno brzo izbjeljuje intenzivne tonove boja. pa se nekadašnja snažno crvena fasada pretvara u pastelno ružičastu. To se može spriječiti učinkovitom zaštitom od UV zračenja koja funkcionira kao i obična krema za sunčanje, ali u posve drugim dimenzijama: Sunblock tehnologija tvrtke Sto sredstvo je za zaštitu od svjetlosti kakvo se koristi i pri lakiranju vozila. Ono reflektira sunčeve zrake te pigmente štiti od izbjeljivanja. Fasade u jakim tonovima tako će dugo ostati sjajne i lijepe. Boja StoColor Dryonic S standardno je opremljena i x-black tehnologijom. Prilagođena je tamnim tonovima i snižava površinsku temperaturu pri izravnoj izloženosti sunčevoj svjetlosti. Time se sprečava naprezanje i pucanje. Uz njenu se pomoć i toplinski izolirane fasade mogu izvesti s vrlo tamnim premazom boje – i trajno će ostati sjajne i suhe.

Pustinjski suhe fasade uz Dryonic tehnologiju
Kad pada kiša, tad vlaga u obliku vode ili rose na površini fasade potiče rast alga i gljivica. Tehnologija na kojoj se temelji StoColor Dryonic S, Dryonic tehnologija, razvijena u tvrtki Sto, to sprečava. Ona svojom specijalnom hidrofilno-hidrofobnom površinom omogućuje brzo otjecanje tekućine te mikroorganizmima ne daje nikakve šanse. Uzor za bionički princip bio je leđni oklop Namibijske bube (poznate i kao „sakupljač magle“) koja oskudnu vlagu u pustinji Namib u obliku jutarnje rose kondenzira na svojem tijelu te ju potom skuplja u svojim ustima. Učinak: zahvaljujući drenažnom učinku zidna konstrukcija ostaje dugotrajno suha i bez korištenja biocida.

StoColor Dryonic S: svestran u primjeni i izboru boja
Nova fasadna boja StoColor Dryonic S može se na sve uobičajene građevinske podloge nanositi valjkom, kistom ili strojnom tehnikom. Izvrsno pokriva, nepropusna je za vodu i podnosi velika mehanička opterećenja čime se značajno smanjuje opasnost od pucanja punila. Boja StoColor Dryonic S dostupna je u tonovima sustava StoColor i u intenzivnim RAL tonovima.

StoColor Dryonic® S

Briljantna fasadna boja s integriranom zaštitom od sunca.