Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Otvorena je treća podružnica tvrtke Sto na Balkanu u Beogradu

vorschaubild_465x220 Prikaži sliku u punoj veličini

Katarina Đurić (TSG Beograd), Erwin Truskaller (Sto Ges.m.b.H.), Miljan Grujevski (CONFIDA Beograd).

Sto se smatra predvodnikom fasadnih sustava i postavlja mjerila kod održivih proizvoda i rješenja - i to diljem svijeta. Od 23. srpnja 2019. je "Sto Ges.m.b.H. ogranak Beograd" službeno upisan u srpski trgovački registar. Taj datum obilježava rođendan treće osnovane podružnice tvrtke Sto. Sjedište na Balkanu je idealno odabrano jer se ta regija smatra gospodarski snažno rastućom i izuzetno dinamičnom.

Tvrtku Sto sa Srbijom veže duga povijest. Raznih partnerstva s lokalnim trgovcima je bilo i ranije, poput onog s tvrtkom Kužet Trade d.o.o. iz Novog Sada. 2014. god. je iz Villacha započeta studija tržišta čiji je cilj bilo točnije pojašnjenje gospodarskog okruženja. Dipl. ing. Walter Wiedenbauer, direktor tvrtke Sto Ges.m.b.H., i Erwin Truskaller, voditelje međunarodne prodaje/voditelje podružnice u Hrvatskoj, uveli su kooperativni proces koji je doveo do niza uspješnih partnerstava u Srbiji. "Naš dugogodišnji cilj je već tada bila vlastita podružnica u Beogradu", kaže Truskaller. "Prvo smo međutim morali još detaljnije promatrati tržište i odlučili smo se za jedan međukorak."

Cilj: vlastita podružnica
Taj uspješan međukorak se zvao Jelena Čuturilo koja je radila kao arhitektonski savjetnik na licu mjesta. Reference su ostvarene, kao što su Pupinova Palata u Novom Sadu, Hotel Hilton u Beogradu, A-Blok u Beogradu i Veleposlanstvo Švicarske perspektivni kupci koji su se brzo uvjerili u kvalitetu i pouzdanost postali su partneri tvrtke Sto. S lokalnim prodavačem boja Art Kolor Centar d.o.o. suradnja je započela 2018. god. Čak je postavljen i vlastiti uređaj za miješanje boja za kupce. 23. srpnja 2019. god. je uslijedila službena registracija treće podružnice, ‚Sto Ges.m.b.H. ogranak Beograd‘, u srpskom trgovačkom registru.

Planovi za perspektivno tržište
Zahtjevna arhitektura i moderno obrtništvo zahtijevaju pouzdane partnere diljem svijeta. Tvrtka Sto je to prepoznala i sada je spremna iskoristiti perspektivni potencijal u Srbiji. U fokusu su zahtjevni arhitektonski stvaraoci, dobro obučeni i profesionalni izvršitelj obrade te kooperativni glavni izvođači kao partneri. Za logistiku, fakturiranje i administraciju angažirat će se eksterni pružatelji usluga kako bi se poslovni plan učinio jednostavnijim i energije usmjerile na ključne kompetencije. "Sto je partner obrtništva", naglašava dipl. ing. Walter Wiedenbauer. "Marku Sto želimo učiniti poznatom u Srbiji i dokazati našu jedinstvenu kvalitetu." Gospodarski potencijal u dinamičnoj zemlji poput Srbije je ogroman, uvjeren je Wiedenbauer: "Ova zemlja ima mnogo planova i mi želimo doprinijeti pozitivnom razvoju."