Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Sigurna zaštita betona s bioničkim premazom

vorschaubild_stocryl_v_700_465x220 Prikaži sliku u punoj veličini

Betonska zaštita s bioničkom inovacijom StoCryl V 700.

StoCretec sa StoCryl V 700 na tržište donosi jedno inovativno rješenje na bazi bioničke mikrostrukture zbog kojeg voda s betonskih građevina brzo otječe i isto tako se brzo osuši. Oštećenja sa na taj način svode na minimum te se promjene boja uzrokovane algama ili gljivicama još dugo ne pojavljuju. StoCryl V 700 je uz to i klimatski neutralan što je dokazano jednim EPD-om – Environmental Product Declaration.

Betonske građevine stalno su izložene vlazi utjecajima iz okoliša. Prije ili kasnije prijete oštećenja od mraza i korozija armature. Pritom voda koja prodire igra glavnu ulogu jer na taj način otpuštene štetne tvari dospijevaju u tlo. Mikroorganizmi kao što su alge i gljivice dodatan su problem: Oni dovode do optičkih nedostataka. Rješenje za to je premaz zbog kojeg će se vlaga brzo osušiti. StoCretec sa StoCryl V 700 predstavlja jednu bionički inovaciju. Pomoću sofisticirane arhitekture veziva i punila prilikom aplikacije nastaje površina s trajnom mikrostrukturom. Ona je zaslužna za vrlo brzo klizanje vode s površine te kasnije sušenje u kratkom vremenu. Bilo da su uzrok rosa, kiša i magla ili raspršena i prskana voda – brzo ponovno sušenje znatno umanjuje posljedice opterećenja vlagom.

Suh kao pustinja zahvaljujući tehnologiji jedne bube
Uzor površinskoj strukturi proizvoda StoCryl V 700 je leđni oklop Namibijske bube (još i zvana "sakupljač magle"). Kada se u Namib pustinji, najstarijoj pustinji na svijetu, u ranim jutarnjim satima magla s obližnjeg oceana proteže preko pješčanih dina, jedan se crni kukac uspinje na sam vrh dine, spušta svoju glavu prema dolje i podiže stražnji dio u vis. Tako se magla, koja se u malim kapljicama kondenzira na njegovim leđima, direktno može spuštati u njegova usta. Takvo osvježenje omogućuje posebna mikrostruktura na njegovom tijelu: StoCretec na to se ugledao svojim proizvodom StoCryl V 700.

Od zaštite betona do zaštite klime
StoCryl V 700 je CO2 neutralan proizvod i time doprinosi zaštiti klime i okoliša. Na temelju jedne ekološke deklaracije o proizvodu (EPD – Environmental Product Declaration) pri proizvodnji se izračunavaju nastajuće emisije CO2, izjednačavaju se putem emisijskih jedinica i odlaze u korist jednom projektu za zaštitu klime u Indoneziji. Time se emisije CO2 smanjuju za najmanje 180 tona godišnje. Betonska zaštita na bazi akrilata pored toga se odlikuje najvišim stupnjem svjetline, velikom raznolikošću boja te visokom stabilnošću. Zahvaljujući svojoj površinskoj strukturi funkcionira bez ikakvog biocidnog zaštitnog sloja.

StoCryl V 700

Premaz, bionički funkcionalni.