Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Jadransku obalu krasi novi dragulj

Smješten na dnu pošumljene padine i poviše obale, Grand Park Hotel Rovinj s pet zvjezdica svojim gostima pruža poglede koji oduzimaju dah i čisto opuštanje. Veličanstvena arhitektura arhitekata iz ureda 3LHD i kompetencija za fasade i unutarnje prostore tvrtke Sto ovaj hotel pretvaraju u highlight na jadranskoj obali.

Veličanstvena arhitektura i inovativne Sto tehnologije
Dvije godine je trideseteročlani projektni tim hrvatskog arhitektonskog studija 3LHD radio na ovom arhitektonskom remek-djelu. Ova kaskadno konstruirana građevina obuhvaća šest etaža, 193 sobe, 16 apartmana i može primiti do 500 gostiju. Dio je Maistra Collection Brand i stoga spada među hotele najviše kategorije. Zeleni krovovi, raskošno pozelenjene terase i kombinacija boja StoColor Lotusan® u pješčanožutoj i bisernobijeloj boji osiguravaju savršeno stapanje hotela s padinom na koju je oslonjen. Za poseban ugođaj se osim toga brinu brojne mediteranske obalne biljke na terasama, izrasli borovi koji probijaju konstrukciju kao i brojna ostakljenja koja pružaju fascinantne poglede.

Zdrava klima u prostoriji sa Sto unutarnjim bojama
Stropovi soba i lounge prostor sijaju uz StoColor In u mat bijeloj boji i savršeno stavljaju naglasak na uređenje prostora. Zagasito mat disperzijska boja za unutarnje radove ispitana na štetne tvari nudi neobično visoku snagu prekrivanja kao i visok stupanj bjeline. Osim toga, ona ne sadrži otapala i omekšivače i dolazi s malo emisija – stoga je savršeni izbor za zdravu klimu u prostoriji. Moderno i istovremeno harmonično djeluje kombinacija StoColor Opticryl boja - sivoplave i crnomaslinaste - u restoranu hotela.

Sto fasadna tehnologija sa StoColor Lotusan®
Odabir održivih fasadnih boja s Lotus-Effect® tehnologijom naglašava fasadnu kompetenciju tvrtke Sto. StoColor Lotusan® prirodno djeluje protiv algi i gljivica te je zahvaljujući smanjenom prianjanju čestica prljavštine posebno prikladan za premazivanje fasada koje su jako opterećene vremenskim utjecajima.

Zaštita od pregrijavanja sa StoColor X-black
Korištena je i fasadna boja StoColor X-black s NIR tehnologijom. Ona djeluje poput toplinskog štita od zagrijavanja suncem. Tako se kod Sto Therm sustava mogu upotrijebiti i tamni tonovi boja koji bi inače bili znatno ispod uobičajene donje granice referentne vrijednosti svjetline od 25. Dodatan učinak poboljšane zaštite fasada je doprinos smanjenju "fenomena vrućeg otoka" koje prouzrokuje fasadna boja. Kod primjene na velikim površinama izgrađenih područja se ne mogu tako jako zagrijati što posebice u toplijim zemljama omogućava velike uštede kod klimatizacije zgrada.

Realizacije arhitektonskog studija 3LHD u Rovinju s proizvodima tvrtke Sto
S arhitektonskim uspjesima velikog hrvatskog studija 3LHD u Rovinju za vodeće hotelsko poduzeće u Hrvatskoj, Maistra d.d., pod čijim se krovom nalaze hoteli s pet zvjezdica Monte Mulini i Lone, rekonstrukcija šetnjice uz more, pristanište ACI Marina Rovinj, plaža Mulini Beach, uvala Lone i najstariji hotel u Rovinju, Adriatic, grad Rovinj stoji uz bok vrhunskim svjetskim destinacijama za odmor.

Tatjana Grozdanić-Begović, Silvije Novak, Marko Dabrović i Saša Begović zajedno tvore arhitektonski ured 3LHD. Poznati za svoja neobična rješenja su ovi arhitekti svojim konceptom za "Lone" ostvarili pionirsko dostignuće. Za razliku od klasičnih, kubičnih ili tipično izduženih hotelskih bunkera, tim se odlučio na neobično uređenje fasada te je za tlocrt odredio oblik slova ipsilon (Y). Pri realizaciji je primijenjena gotovo cijela paleta proizvoda tvrtke Sto. S ovješenom ventiliranom žbukanom fasadom StoVentec R savršeno su realizirane zamisli arhitekata valovite fasade. U unutarnjim prostorima korišteni su i podni premaz Sto Pox WL 200 i unutarnje boje StoColor Jumbosil, StoColor In i StoColor Opticryl Satin.

Zaobljeni okrugli krov susjednog hotela "Monte Mulini", koji je u Hrvatskoj kategoriziran kao prvi boutique hotel s pet zvjezdica, u odnosu na dizajnerski hotel djeluje pomalo suzdržan. Staklena fasada u sredini građevine hotelu „Monte Mulini“ daje posebnu karakteristiku. Hotel Adriatic na Obali Pina Budicina u zaštićenoj starogradskoj jezgri Rovinja je projektni tim 3LHD-a vrlo uspješno 2015. godine revitalizirao i obnovio Sto proizvodima za unutrašnjost i fasadu. Ovaj luksuzni boutique hotel s četiri zvjezdice na glavnom trgu Rovinja je sa svojim eksterijerom s očuvanim povijesnim vrednotama i spretno uravnoteženim eklektičnim interijerom, u kojem vladaju fantastična umjetnička djela renomiranih umjetnika, prepoznatljiv objekt.

Studio 3LHD

3LHD arhitektonski projekti.