Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Gradnja za obrazovanje, znanost i budućnost Zagrebu

Za gradnju obrazovnih ustanova potrebni su znanje, kompetencija i sigurnost u projektiranju. Suvremenu i održivu izvedbu osigurat će samo široki portfelj rješenja za specifične zahtjeve. Tvrtka Sto nudi moderna i održiva rješenja za gradnju dječjih vrtića, škola i sveučilišta – od fasade do unutarnjeg prostora, od poda do stropa i od razreda do kantine.

Da škola nije samo mjesto za učenje nego i društveni prostor za susretanje drugih osoba, aktualna nam situacija vrlo jasno pokazuje. Oko izgrađenih objekata dječjih vrtića, škola i sveučilišta se odvijaju formativne godine života mladih ljudi, a tamo se otvaraju i perspektive za njihovu budućnost. Uređenje tih prostora ima veliku ulogu: Bitni su održivost i zdravstveni aspekti poput odsutnosti emisija, funkcionalnost, estetika i ugodna akustika prostora, ali i procjena troškova i koristi, sigurnost u planiranju i pridržavanje strogih pravnih okvirnih uvjeta. Sto kao pionir za fasade i građevinske materijale objedinjuje kompetencije iz različitih područja i nudi rješenja za gradnju obrazovnih ustanova sve iz iste ruke – od fasade do unutarnjeg prostora, od predavaonice, grupne sobe i razreda do kantine. Jer tko gradi za obrazovanje, gradi za budućnost.

Izražajne fasade koje čine škole
U gradnji u obrazovanju također vrijedi: Fasada je lice svake zgrade. Izražajne fasade stoje za prilike u budućnosti koje se pružaju mladim osobama kroz obrazovanje i izobrazbu. A budući da su putevi obrazovanja raznovrsni koliko i ljudi, tvrtka Sto nudi šareni spektar uređenja fasada koja su visokofunkcionalna i održiva. Za pozitivan prvi dojam će se pobrinuti i ulazni prostor u zgradu. Tu materijali marke Sto osvajaju ne samo kroz estetiku nego i otpornost. Skroz pri vrhu su provjerene tvrde obloge od klinkera i prirodnog kamena. Kod svih rješenja komponente su u međusobnom skladu i rezultiraju sigurnom i estetski izražajnom cjelinom. Bilo da je klasični povezani sustav za vanjsku toplinsku izolaciju, ovješena ventilirana fasada ili pametni fasadni premaz prema bioničkim načinima djelovanja koji štiti od algi i gljivica. Kod tvrtke Sto sve dolazi iz iste ruke. Time su zajamčeni sigurnost u planiranju i savršena funkcionalnost.

Više pažnje razredima
Lijepo uređeni unutarnji prostori kojima se širi pozitivna atmosfera, pomažu pri učenju. Proizvodi za interijer s malo emisija i štetnih tvari te rafinirana akustična rješenja dodatno doprinose ugodnoj klimi za učenje - i to sasvim nevidljivo. U razredima i grupnim sobama vlada intenzivna komunikacija, pa je dobra akustika prostora stoga ključna. Akustični stropovi i stropna odn. zidna jedra za naknadnu ugradnju apsorbiraju zvuk i osiguravaju dobru razumljivost govora. Oba sustava jamče veliku slobodu pri uređenju bojama i oblicima. Uz to su za razrede posebno prikladne izdržljive unutarnje boje koje se jednostavno mogu čistiti: I ovdje tvrtka Sto u ponudi ima širok portfelj koji ne sadrži ni otapala ni omekšivače.

Dobri koncepti za prostore susreta
Upravo u onim područjima, u kojima se sastaju mnogi ljudi, je bitan način uređenja. U predavaonicama, slušaonicama ali i kantinama i blagovaonicama je stoga traženo specifično znanje. Tvrtka Sto ne pruža samo ekspertizu po pitanju dizajna nego i prikladne proizvode za mnoge površine: Paleta proizvoda tu seže od izdržljivih unutarnjih boja preko akustičnih rješenja za apsorpciju zvuka do podnih premaza za zvučnu izolaciju koraka. U sanitarnom području također postoje visoki zahtjevi: Tu Sto osvaja zidnom bojom koja je otporna na sredstva za dezinfekciju površina, a koja je dostupna u raznovrsnim tonovima boja.

Istraživanje, učenje i otkrivanje: knjižnice i medijateke
Postoje posebni zahtjevi prema knjižnicama i medijatekama. Pored pristupačnosti, ugodne akustike prostora i pozivajuće atmosfere, rasvjeta te transport i skladištenje medija igraju važnu ulogu. Podovi tu dobivaju posebnu ulogu: Po njima se jako često prolazi, oni moraju biti otporni na udarce i posebno djelotvorno izolirati zvuk koraka. Osim toga ne smiju sadržavati otapala niti ispuštati emisije. Proizvodi marke Sto savršeno će pokriti sve te zahtjeve. I na akustiku – još jedan kritičan aspekt svake knjižnice – se pozitivno može utjecati pomoću pravih rješenja za zidove i stropove. Tvrtka Sto u tu svrhu nudi posebne proizvode, od akustičnih stropova bez spojnica do stropnih i zidnih jedara za naknadnu ugradnju. U šupljinama ovješenih sustava se sve instalacije mogu ugraditi na nevidljiv način.

Pristup obrazovanju: vožnja, parkiranje i pješaci
Ulazi, podzemne garaže i stubišta – obrazovna zgrada sastoji se ne samo od razreda i kantina. Upravo su u tim područjima površine posebno izložene. Tu se traže rješenja s rafiniranim proizvodima. Sustavi premaza marke Sto spriječit će nastanak pukotina, izdržati potisna i abrazivna opterećenja motornih vozila i osigurati sigurnu površinu za kretanje zbog protukliznih svojstava. Slični zahtjevi postoje i u stubištima: Velik broj prolaznika znači da se preko obuće u stubište unose voda i soli. Svi proizvodi marke Sto za prometne površine izdrže kemijsko čišćenje i vrlo su otporni. Betonske površine uz to moraju biti označeni bojama radi usmjeravanja prolaznika – velika raznolikost boja stoga je još jedan plus.

Gradnja u obrazovnom i znanstvenom sektoru

Pomoć pri projektiranju i raspon usluga