Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Gradnja za stanovanje i život

Moderna stanogradnja postavlja opsežne i razne zahtjeve prema proizvodima i građevinskim materijalima: Ekonomičnost i održivost jednako su bitne kao i zdravlje, estetika i funkcionalnost. Za sve to je dodatno potrebno optimalno savjetovanje i temeljito stručno znanje u svakoj fazi građenja. Sto nudi širok spektar rješenja s proizvodima posebno za stanogradnju – uključujući pritom kompetentnu podršku naših stručnjaka.

Stanogradnjom se na neposredan način uređuje prostor za život. Onaj tko gradi stambeni prostor, postavlja i mjerila. Proizvodi marke Sto pokrivaju širok spektar mogućnosti, oni su inovativni i kreativni, ali isto tako dokazani, bezvremenski i tradicionalni. Oni stvaraju funkcionalnu estetiku te se pritom oslanjaju na tehnologije koje su razvijene na održiv način koji je usmjeren ka budućnosti – od fasade preko unutarnjeg prostora do detalja poput akustičnih rješenja ili podnih premaza.

Fasade u fokusu
Posebice u urbanoj stanogradnji je tražena inovativnost: Pojavljuju se novi trendovi, od kontaktnih zona preko povezivanja prizemlja pa sve do coworking prostora. Moderne fasade reflektiraju te trendove i stvaraju urbane prostore u kojima se čovjek može ugodno osjećati. Otporni i bezvremenski građevinski materijali poput tvrdih obloga, tj. klinker, staklo i kamen, jednako su u trendu kao i klasična žbuka. Sustav StoSignature exterior tu „majstorsku disciplinu u građenju“ donosi na fasade s mnogobrojnim varijantama za uređenje. I žbukane fasade i one s tvrdim oblogama uz to štite građevinsku supstancu te time doprinose očuvanju vrijednosti zgrade. Bionička boja StoColor Dryonic® koja se brzo suši nudi širok spektar mogućnosti za uređenje, maksimalnu razinu dugovječnosti, stabilnosti boje i održivosti. Njezina inovativna receptura pritom osigurava ekološki prihvatljivu zaštitu od algi i gljivica – i time dulje intervale sanacije.

Stanovanje i ugoda: dobar zrak u prostoru kroz prirodnu regulaciju vlage
Najveći dio svog života provodimo u zatvorenim prostorima. Zahtjevi prema estetici i zdravom stanovanju neprestano rastu. Unutarnji premazi asortimana StoCalce zahvaljujući svojoj otvorenoj strukturi pohranjuju vodenu paru te je ispuštaju ponovo tek kada vlada suh zrak u prostoru. Tako nastaje uravnotežena klima prostora koja je posebno ugodna u zimskim mjesecima grijanja. Pored odličnih ekoloških svojstava vapnenac kao materijal, na kojemu se temelji asortiman proizvoda StoCalce, nudi razne mogućnosti za uređenje, poput različitih struktura i toniranja. Optimalnu klimu za stanovanje u unutarnjim prostorima mogu podržati i prave boje za unutrašnjost. Ekološke silikatne boje marke Sto su prirodni, mineralni proizvodi. One ne sadrže otapala, omekšivače niti konzervanse. Uz to dugotrajno i na prirodan način štite od plijesni.

Stubišta, balkoni i ostalo
Ugodno stanovanje podrazumijeva više od samo vlastita četiri zida: Njegovano stubište, izvedeno primjerice s otpornim bojama iz obitelji StoColor Opticryl, impresionirat će prolaznike intenzivnim bojama, pa čak i u vrlo tamnim tonovima. Za atraktivno uređenje i trajnu zaštitu balkona pogodan je asortiman marke StoCretec. Vremenski utjecaji poput vrućine, vode, mraza i UV zračenja iznimno ih opterećuju. Snažni sustavi premaza osiguravaju dulje intervale za sanaciju i osim toga pružaju veli izbor mogućnosti za uređenje. Podni premazi StoCretec dobro će izgledati i u hodnicima i stubištima, ali i u podrumima i gospodarskim prostorima. S podnom bojom StoCryl BF 700 s malo emisija ti se betonski podovi mogu jednostavno i raznovrsno premazivati. Posebne zahtjeve postavljaju parkirne zgrade i podzemne garaže. Oni se s proizvodima iz serije StoFloor Traffic mogu urediti tako da budu otporni uz istovremene visoke estetske zahtjeve.

Savjetovanje i kompetencija u svakoj fazi projekta
Opsežno savjetovanje o proizvodima je važan sastavni dio naših usluga. Samo u Austriji je stoga više od 30 savjetnika angažirano na osam lokacija. Tu su također i voditelji projekata za investitore i projektante kao i naši stručnjaci za fasade, unutarnje prostore i korisne površine. Bilo da se radi o projektiranju, optimalnoj koordinaciji različitih procesa, pravilnoj primjeni naših proizvoda ili pitanjima oko detalja: Nudimo Vam brzu i kompetentnu podršku u svakoj fazi Vašeg projekta.

Gradnja za stanovanje i život

Pomoć pri projektiranju i prilagođen program proizvoda