Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Nova ambalaža od reciklirane plastike

stocolor_rapid_im_recyleten_eimer_465x220 Prikaži sliku u punoj veličini

Nova Sto kanta se 70 posto sastoji od reciklirane plastike – ekološki prihvatljive ambalaže koja se može prepoznati po sivom rubu. Slika: Sto SE & Co. KGaA

Kante od reciklirane plastike smanjuju potrošnju ograničenih resursa – stoga Sto sada kod svoje ambalaže postepeno prelazi na održive varijante.

Ove ekološki prihvatljive kante se 70 posto sastoje od reciklirane plastike te se jednostavno mogu prepoznati po sivom rubu i sivoj unutarnjoj strani. U tehničkom smislu su ekvivalentne konvencionalnim alternativama: Stabilno i zabrtvljeno štite građevinske materijale prilikom transporta, ali i nakon otvaranja.

Za početak će se ovi posebno ekološki premazi (StoColor Rapid, StoArmat Classic AimS, Stolit AimS i StoColor Lotusan AimS) u novim kantama pojavljivati na gradilištima, a daljnji prijelaz će se provoditi postepeno. „Put do CO2 neutralnoj gradnji sastoji se od mnogih mjera. Raduje nas što smo sada poduzeli još jedan korak u tom smjeru“, naglašava dr. Eike Messow, voditelj Odjela održivosti u tvrtki Sto.