Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Sto dobitnik nagrade Trigos Austrija

Walter Wiedenbauer, Martina Magnet i Rudolf Hundstorfer Prikaži sliku u punoj veličini

Walter Wiedenbauer, Martina Magnet i Rudolf Hundstorfer

Nagrada KDO na nacionalnoj razini ide u Korušku

Velika je radost u društvu Sto: prvi puta u povijesti poduzeća dobili smo nagradu Trigos Austrija na nacionalnoj razini. Poduzeće iz Villacha oduševilo je žiri svojim uzornim mjerama u području ekologije i razvoja zaposlenika. Nakon Trigosa Koruška ovo je već druga nagrada u području korporativne društvene odgovornosti koju je Sto dobio ove godine.

Što je Trigos?

TRIGOS je austrijska nagrada za korporativnu društvenu odgovornost (KDO) - društvenu odgovornost nekog poduzeća kao dio održivog gospodarenja. Ocjenjuje se cjeloviti angažman poduzeća u području društva i ekologije. Žiriju nagrade TRIGOS vrlo je važno da poduzeća, koja se natječu za nagradu TRIGOS, ne postavljaju samo pojedinačne mjere nego svoju društvenu odgovornost doživljavaju kao filozofiju poduzeća te je strateški ugrađuju u sva područja svojega djelovanja. Od. 2004. godine jedanput godišnje sva se vodeća poduzeća u području KDO-a iz čitave Austrije dovode pred zastor.

Protokol žirijal

Kao pioniru KDO-a u području građevine za poduzeće Sto održivost je već godinama sastavni dio strategije i vizije poduzeća. Pritom je za koruško poduzeće posebno važno ojačati društvene uvjete kao i visoke ekološke standarde. Žiri je odabrao koruški pogon na temelju raznih mjera u okviru KDO-a u području zaposlenika i okoliša te ga proglasio zasluženim pobjednikom kategorije „Cjeloviti angažman u okviru KDO-a: velika poduzeća“.

Posebno brojna nastojanja da se paleta proizvoda oblikuje koliko je god moguće ekološki, svjesno poticanje prodaje održivih proizvoda te strogo pridržavanje ekoloških i društvenih kriterija u dobavnom lancu dokazuju da je KDO usidren u samoj jezgri. I naposljetku poduzeće oduševljava prebacivanjem na regionalne sirovine koje ne potiču samo lokalnu okolinu nego se kreću i skraćenim transportnim putovima te tako značajnije smanjuju emisije CO2.

Sto se probio pored sljedećih poduzeća:

  • AT & S Austria Technologie & Systemtechnik AG
  • bellaflora Gartencenter GmbH
  • Grüne Erde GmbH
  • Mondi Frantschach GmbH
  • UNITO

Na objavu za tisak

Ovdje ćete pronaći objavu za tisak.

Trigos 2014

Sve informacije u Trigos Austrija.

Trigos Koruška

Ovdje ćete pronaći izvještaj o nagradi Trigos Koruška.