Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Dani Orisa 16

Days of Oris

Kao i posljednjih 15 godina u mjesecu listopadu ove godine u Zagrebu održat će se simpozij arhitekata - Dani Orisa 16. Datum ovogodišnjih Dana Orisa jest 15. i 16. listopada, a simpozij će se tradicionalno održati u Dvorani Lisinski.

Dani Orisa međunarodni su arhitektonski simpozij u organizaciji Oris Kuće arhitekture, nastao nakon početnih uspjeha časopisa Oris koji kontinuirano izlazi već sedamnaestu godinu kao dvomjesečnik te je upravo ove godine proslavio svoje 100. izdanje. Organizira se od 2001. godine kao dvodnevno događanje s predavanjima istaknutih stranih i lokalnih arhitekata. Izbor predavača i njihov odaziv rezultat je međunarodnog ugleda časopisa te mreže suradnika i autora koju je Oris tijekom godina izgradio.

Na Danima Orisa do sada su predavali istaknuti svjetski arhitekti, dobitnici najvećih arhitektonskih nagrada i priznanja, poput: Alvara Size, Kenga Kume, Shigerua Bana, Alberta Campo Baeze, Juhanija Pallasme, Petera Zumthora, Mansilla + Tuñon, Adama Carusa, Davida Adjayea, Stevena Holla, Fumihika Makija, Eduarda Souto de Moure, Kazuye Sejime, Wiela Aretsa, Hermana Hertzbergera, Hrvoja Njirića... i mnogih drugih arhitekata i dizajnera – njih do sada preko 200.

Kao i svake godine, cilj nam je našoj vjernoj publici pružiti priliku da čuje neke od najpoznatijih i najuspješnijih svjetskih arhitekata, ali i predstaviti uspješna imena arhitektonske scene. I ove godine će Sto na Danima Orisa predstaviti jednu od svojih aktualnosti. Sa StoSignature smo uspjeli stvorili most između fasade i interijera. Time je, arhitektima i izvođačima, omogućeno da ostave svoj vlastiti potpis - u interijeru kao i na fasadi.

Fascinantne kombinacije materijala i tehnike na fasadi i u interijeru su ujedno inspiracija i uputstvo, kako bi kreirali jedinstvene površine.

Predavači:

Ana Kučan (Slovenija)

Dinko Peračić (Hrvatska)

Numen / For Use (Hrvatska/Austrija)

Umberto Bonomo (Čile)

Pezo von Ellrichshausen (Čile)

Patrick Schumacher – Zaha Hadid Architects (Velika Britanija)

Inaqui Carnicero (Španjolska)

William J. R. Curtis (Velika Britanija)

Bernard Khoury (Libanon)