Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Konferencija posvećena drvogradnji u Zagrebu

U utorak, 28. veljače 2017., u Zagrebu je održan skup na temu "Održiva gradnja drvom u Hrvatskoj" u organizaciji Gospodarske komore. I predstavnici tvrtke Sto bili su prisutni na ovoj konferenciji.

Ovaj dobro posjećeni skup organizirala je Gospodarska komora Austrije zajedno sa štajerskim i koruškim drvnim klasterom u hotelu WESTIN u Zagrebu. Stručnjaci iz područja drvogradnje mogli su čuti priloge iz tri tematska panela, pri čemu su riječ imali vrlo prominentni predavači iz pojedinih branši.

U kategoriji „Arhitektura susreće drvogradnju“ izlagali su Fritz Klaura (stručni savjetnik za drvogradnju kod tvrtke proHolz Kärnten), Georg Jeitler (Hasslacher Norica Timber), Martin Breitenberger (Mareiner Holz), Georg Eltz Vukovarski (Valamar Riviera d.d.), Marco Huter (KLH Massivholz GmbH) i Marko Franjković (MF arhitekti).

Nakon žive i plodne rasprave popodne je održan i drugi tematski panel pod nazivom „Građevinski trend budućnosti - sanacija“, u okviru kojeg je među ostalima i Markus Huber, voditelj prodaje za industrijske sustave i premaze te drvogradnju održao zanimljivo predavanje na temu „Sanacija u gradnji drvom sa Sto fasadnim sustavima“. On je u svojem izlaganju predstavio poduzeće Sto, StoVentec fasadu i StoTherm Wood kao i novu toplinsko-izolacijsku ploču od mekanih drvenih vlakana.

U okviru trećeg tematskog panela koji se bavio tehničkim rješenjima za gradnju drvom, izlagali su stručnjaci tvrtki Pabst Holzindustrie (proizvođač lijepljenog lameliranog drva), Admonter - raznolikost dizajna (proizvođač kreativnih dizajnerskih drvenih površina), Saint-Gobain Rigips Austria te Sigha GmbH (tehnika spajanja u drvogradnji).

Skupu je pored državne tajnice Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja prisustvovalo oko 120 arhitekata i projektanata. Za Sto je sudjelovanje na ovoj konferenciji značilo znak za početak nove aktivnije podrške arhitekata i projektanata koji se u Hrvatskoj bave drvogradnjom.