Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Collegium Artisticum u Sarajevu

Collegium Artisticum u Sarajevu Prikaži sliku u punoj veličini

Collegium Artisticum u Sarajevu

Kao jedno od najvažnijih kulturnih događanja u Bosni i Hercegovini i ove je godine Collegium Artisticum otvorio svoju izložbu s tvrtkom Sto kao glavnim sponzorom. Od 06. do 25. travnja 2017. u Sarajevu su bila izložena 32 različita rada.

Još od 1975. godine Collegium Artisticum poziva sve zainteresirane da dođu kako bi se divili i kritizirali izložene projekte. Organizatori su između ostalog Udruženje primijenjenih umjetnika i dizajnera (ULUPUBIH), Udruženje likovnih umjetnika (ULUBIH) te Asocijacija arhitekata Bosne i Hercegovine (AABIH). Članovi komisije za selekciju i kritiku ove su godine bili priznati i cijenjeni kritičari arhitekture Maroje Mrduljaš iz Zagreba, Simon Hartmann iz Basela te Lada Maglajlić.

Collegium Artisticum je ove godine sa 75 prijavljenih radova ostvario dosad najveći broj sudionika koji su predali svoje arhitektonske projekte. Od ovih pristiglih radova njih 32 selektirano je za vernisaž i o njima se detaljno diskutiralo, kritiziralo ih se i ocjenjivalo. Ovogodišnja novčana nagrada uz glasno odobravanje 500 gostiju dodijeljena je kao donacija Asocijaciji arhitekata Bosne i Hercegovine.

Collegium Artisticum

Collegium Artisticum u Sarajevu: Sve informacije i novosti na jednom mjestu.