Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Sorpcijske žbuke

Sorpcijske žbuke

Sorpcijski proizvodi Sto reguliraju vlagu u zraku

Kako bi se postigla idealna vlažnost zraka od 40 do 60 %, na zidovima je potreban materijal koji može brzo prihvatiti vodenu paru i ravnomjerno ponovno predati međupohranjenu količinu. Sorpcijski proizvodi Sto prirodnim vapnom i glinom vežu vodenu paru i svojom specijalnom mikroporoznom strukturom reguliraju zrak na zdravu razinu - time se učinkovito sprečava nastanak plijesni.

Vršne vrijednosti vlage tako se amortiziraju, a vlažnost zraka ravnomjerno se održava na idealnoj razini. Sorpcijski proizvodi Sto otporni su na vodu te se stoga mogu upotrebljavati i u mokrim prostorijama. Visok udio vapna uzrokuje visoku pH vrijednost 12 - 13, što pozitivno utječe na higijenu u prostoriji.

StoLevell Calce RP

StoLevell Calce FS

Sto-Sorptionsspachtel izjednačavaju neravna mjesta na žbuci i imaju jednako djelovanje kao i sorpcijska žbuka. Zatvaraju rupe na kritičnim mjestima i osiguravaju da čitava unutarnja površina stambenog prostora može kratkoročno reagirati na povećanu vlagu te je izjednačiti.

StoCalcelith

Sorpcija znači „upijanje“. Sto-Sorptionsputz preuzima vlagu iz zraka i pohranjuje je. Kada se prozračuje, otpušta je. Takvim aktivnim upravljanjem vlagom smanjuju se vršne vrijednosti vlage i smanjuje opasnost od nastanka plijesni. Sto-Sorptionsputz ima još jedan sporedni efekt: ljeti djeluje kao prirodni klima-uređaj. Vlažnost zraka smanjuje se, a prostorija postaje ugodnija.