Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Početak gradnje modernog proizvodnog pogona tvrtke Sto

spatenstich_465x220 Prikaži sliku u punoj veličini

Položen kamen temeljac za novi proizvodni pogon na lokaciji središnjice tvrtke Sto u Villachu. S lijeva na desno: Ronald Neuhold (voditelj Financija u Sto Ges.m.b.H.), Peter Bernsteiner (građevinski majstor), Alois Felber (voditelj Logistike i proizvodnje u Sto Ges.m.b.H.), Günther Albel (gradonačelnik Grada Villacha), Walter Wiedenbauer (direktor tvrtke Sto Ges.m.b.H.).

Kratki transportni putovi, održiva proizvodnja direktno u regiji i nova radna mjesta: Sto, tehnološki predvodnik i pionir održivosti, ulaže 10 milijuna eura u gradnju modernog proizvodnog pogona veličine oko 3.000 kvadratnih metara na lokaciji središnjice tvrtke Sto za regiju južne Europe. Dovršetak radova predviđen je već za proljeće 2021. godine.

Stigli su bageri kod tvrtke Sto: Na ukupnoj površini od 10.000 kvadratnih metara nastaje moderno proizvodno postrojenje prema najvišim standardima sigurnosti, zaštite zdravlja i okoliša. Od proljeća 2021. godine godišnje će se proizvoditi 35.000 tona morta za lijepljenje i armiranje u obliku praha. Pritom upotrijebljene sirovine dolaze direktno iz regije – čime se dodatno uštedi 2.800 utovara u kamione, odnosno 500 tona CO2 godišnje! Osim što će se omogućiti opskrba čitave Austrije, odavde će se idealno moći pokriti i potrebe južne Europe koja je gospodarski važna regija za poduzeće.

"Osnažiti regiju - osigurati budućnost"
"Ulaganje usmjereno ka budućnosti za nas podrazumijeva regionalnu proizvodnju - i to danas više no ikad prije", govori dipl. ing. Walter Wiedenbauer, direktor tvrtke Sto Ges.m.b.H., te nadalje naglašava: "Nije nam samo u kriznim vremenima važno društveno odgovorno djelovati. Premještanjem proizvodnje značajnog dijela našeg proizvodnog portfelja u Villach jačamo regiju i stvaramo nova radna mjesta. Time 80 % našeg ukupnog Sto proizvodnog asortimana potječe iz Austrije. A istovremeno na taj način možemo zajamčiti sigurnost opskrbe naših kupaca!"

StoClimate: strategija za budućnost
Zaštita klime i održivost sastavni su dijelovi filozofije tvrtke Sto. Od 2016. godine sve se mjere strategije tvrtke Sto za zaštitu klime svode pod zajednički nazivnik "StoClimate". Tom strategijom nisu obuhvaćeni samo proizvodi nego i sustav za upravljanje energijom i emisijama CO2 u cjelokupnom poduzeću. I u novi proizvodni pogon je ugrađena "StoClimate" misao te time čini bitan sastavni dio strategije tvrtke Sto za budućnost. Regionalne sirovine kombinirane s kompaktnim, promišljenim lancem opskrbe te modernim logističkim centrom i centralnim skladištem cijelu proizvodnju čine produktivnijom i učinkovitijom. A time i Sto služba za kupce dobiva na efikasnosti. Kratki putevi podrazumijevaju i manji utrošak energije čime proizvodi sveukupno postaju održiviji.