Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Natrag

Sto Hrvatska postaje član Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju

Kako bi dali dodatnu težinu klimatski prihvatljivoj filozofiji kojoj se okreće, Sto Hrvatska je sada pristupila Hrvatskom savjetu za zelenu gradnju (HSZG). Ova organizacija potiče klimatski pametan način gradnje i djelovanja. Od 2017. godine Dean Smolar je na čelu organizacije kao izvršni direktor. Zajedno s Tanjom Marković upravlja svim poslovima organizacije. U prvom koraku će se tvrtka Sto usuglasiti s HSZG-om i planirati zajedničke aktivnosti.

Ova neprofitna organizacija broji više od 100 članova iz područja graditeljstva, energije, gospodarstva, javne uprave i akademske zajednice. Deklarirani cilj je poticanje održivosti u segmentima gradnje, infrastrukture i prometa. HSZG dio je Europske regionalne mreže Savjeta za zelenu gradnju te Svjetskog savjeta za zelenu gradnju kojemu pripada 76 zemalja i koji broji ukupno preko 36.000 članova.

Suradnja s HSZG-om omogućava nam zajednički daljnji razvoj ekološkog načina gradnje i primjene održivih građevinskih materijala u Hrvatskoj. Povrh toga s našim proizvodima možemo dati važan doprinos potrebnom smanjenju emisija CO2 („Zeleni plan“) u skladu s ciljevima održivosti strategije tvrtke Sto.

Više informacija: www.gbccroatia.org